Workshop wijn & spijs

Onze workshops wijn & spijs kennen altijd een min of meer vast stramien: we beginnen (na een gezellig aperitief uiteraard) met uitleg vanuit de theorie, om deze daarna aan de hand van verschillende wijnen en verschillende hapjes en gerechtjes in de praktijk te testen. De theorie is belangrijk, als basis, om de effecten van smaak en textuur te begrijpen, maar het gaat dus vooral om proeven, proeven, proeven en door verschillende combinaties ondervinden wat wel werkt en vooral ook wat niet werkt in het combineren van wijn met eten. Zodat je nadien precies weet hoe je voortaan je diners naar nog hogere sferen kan brengen!

Groenten hebben altijd de hoofdrol: zij lenen zich hiervoor bij uitstek door de grote variatie in smaken en texturen en de talloze manieren waarop ze zijn te bereiden. Bovendien zijn groenten doorgaans zeer goed te combineren met natuurwijnen, door de levendige aciditeit en vaak aardse tonen van de vin nature. Door haar twee jaar ervaring in de keuken van een goed aangeschreven restaurant in Amsterdam, is Floor daarbij zeer creatief met groenten, zodat ze deze precies naar de hand van de wijn kan zetten, of - ter illustratie en ervaring - de combinatie ook zeer vakkundig om zeep kan helpen.

De workshops zijn daarmee geschikt voor vegetariërs, en op verzoek ook geheel veganistisch te verzorgen. Geplande proeverijen en workshops staan in de agenda op onze homepage waarvoor je kan inschrijven, of stuur een mail om te vragen naar de mogelijkheden: onze vegetarische (of veganistische) wijn & spijs workshops kunnen ook op aanvraag worden georganiseerd.