Over ons

YanFlorijn Wijn is Yannick en Floor: wij ontmoetten elkaar in 2012 tijdens een traineeship over duurzaamheid en zijn erg begaan met het milieu en dierenwelzijn. Toen wij leerden dat wijn wat we zo graag samen drinken, afkomstig is van één van de meest vervuilende vormen van landbouw (met veel chemische bestrijdingsmiddelen en vaak gecultiveerd in een monocultuur) en dat wijn vaak een enorm bewerkt product is, zijn we gaan kijken of het ook anders kon. En zo werd in 2013 het idee voor YanFlorijn Wijn geboren.

Sindsdien importeren wij biologische, natuurlijke wijn van kleinschalige wijnboeren uit Europa. Lekker, duurzaam en ongekunsteld. De druiven groeien in gezonde, onbespoten wijngaarden vol bloemen, kruiden en beestjes, bijtjes en insecten. Een biodiverse omgeving die zichzelf in stand houdt en waarin de lekkerste druiven tot wasdom kunnen komen. Het druivensap wordt vervolgens vergist tot wijn en die gaat in de fles. Geen eindeloze procedé’s en additieven om de wijn op smaak te brengen, maar puur natuur, expressief en levendig. En wat fijn is: het is niet alleen beter voor het milieu, maar natuurwijn is ook wijn waar je blij en energiek van wordt. Niet inkakken, maar opveren!



Floor is voedingsdeskundige en een gedreven kookliefhebster. Ze is geobsedeerd door smaken, van gerechten en uiteraard van wijn. Het liefst zo natuurlijk mogelijk, want vanuit die basis kun je de rijkste smaakervaring beleven. Yannick is sterk begaan met het milieu en dierenwelzijn, in zijn dagelijks leven en in zijn werk. Een goede wijn is voor hem dan ook meer dan een lekkere wijn alleen; deze wordt óók beoordeeld op de wijze waarop deze tot stand is gekomen. Beide zijn in het bezit van een internationaal wijncertificaat van het Wine & Spirits Education Trust (WSET) en zijn continu bezig zich verder te verdiepen. Vooral, natuurlijk, door zoveel mogelijk te proeven......