Blanc de blancs in het Parool!

Harold Hamersma dronk de 'Blanc de Blancs Brut Nature' cava van Clos Lentiscus en schreef er vandaag over in het Parool.

 

 

"... Maar er was ook een cava, gemaakt van de zeldzame malvasia de sitges, een druif die spontaan vergist, ongefilterd en ongeklaard in de fles was beland: een zogeheten vin nature of non-interventiewijn. Onlangs noteerde ik uit de mond van zo'n natuurlijk werkende wijnmaker: 'Ik beschouw mijzelf als een verloskundige. Dat kind heb je niet zelf gemaakt. Je moet er alleen voor zorgen dat het perfect ter wereld komt.' Niet zelden echter proef ik wijnen die smaken als het spreekwoordelijke badwater waarvan je alleen maar kunt toejuichen dat het kind er ook mee is weggegooid.

Bij deze Clos Lentiscus was dat beslist niet het geval. Zacht droge, licht notige, discreet schuimende, kraakfrisse cava. En omdat droog mousserend zo breed gastronomisch inzetbaar is, presenteerde deze zich uitstekend bij de auberginekaviaar, groentetempura en misosoep met knapperige tofu die Gershberg die middag uit zijn boek kookte."

 

Te bestellen door te mailen naar yanflorijn@yanflorijn.nl voor 17,95 euro per fles of 100 euro voor een doosje (zes flessen). Afhalen in Amsterdam Oost of verzenden voor 6,50 euro.