Carlania (ES)

Carlania Celler
DO Conca de Barbera, Spanje

Op 400 tot 500 meter hoogte bevindt zich verspreid de wijngaarden van Carlania Celler, het familiebedrijf van Jordi en Sonia. Sinds 2009 zijn ze in het bezit van een bio certificaat en inmiddels maken ze vin naturel wijnen. De belangrijkste druif van deze regio is de trepat, een lokale druif die nergens anders in de wereld voorkomt. De druif is bekend om het warmende zwarte pepertje in de nasmaak. Ze zijn in het bezit van oude druivenstokken van 50 jaar oud. Naast trepat groeien ze de druiven macabeo en merlot. Jordi en Sonia houden ook bijen en sinds kort hebben ze hun eigen schapen in de wijngaarden rondlopen.

Carlania Blanc
Macabeo en trepat, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

El Petit Carlania
trepat, 50 jaar oude stokken, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Carlania els corrals
trepat, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)