Suriol (ES)

Can Suriol del castell Grabuac
Penedès, Spanje

Familie Suriol kent met deze wijngaard een indrukwekkend lange geschiedenis, namelijk al sinds 1176, één van de oudste wijngaarden in de Penèdes. Generatie op generatie werd de wijngaard overgenomen, waardoor de familie Suriol nog steeds eigenaar is van Can Suriol. Op dit prachtige stuk land waar veel historische monumenten te vinden zijn verbouwen ze hun druiven op biologisch-dynamische wijze. Het grootste deel van de druiven wordt gebruikt om cava’s te maken, maar ze hebben ook een lijn stille wijnen. Uniek zijn de lang gerijpte cava’s die ook op natuurlijke wijze zijn geproduceerd, de cava’s zijn er van de oogstjaren 2015 tot zelfs 2001. Ook het ‘digorgeren’ doen ze pas vlak voor de bestelling, waardoor de gist voor een zeer bijzonder lange tijd in de fles blijft. Deze uniek oude natuurlijke cava’s zijn het proeven meer dan waard en een echte nieuwe smaakervaring.

Cava Brut Nature
xarel•lo, macabeo en parrellada, volgens de methode traditionelle, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Cava Xarel∙lo
xarel•lo volgens de methode traditionelle, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Cava Millessimo 2001
xarel•lo, macabeo en parrellada volgens de methode traditionelle, gerijpt op kastanje hout, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Suriol Blanc
xarel•lo, macabeo en parrellada, stille witte wijn, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)