Rabasco (IT)

Societa’ Agricola Rabasco
d’Abruzzo, Italië

Deze wijngaarden zijn gelegen op 350 tot 650 meter hoogte in de bergen van Abruzzo met uitzicht van twee bergen van bijna 3000 meter hoog aan de ene zijde en aan de andere kant uitzicht op de Adriatische zee. De druiven worden op bio-dynamische wijze verbouwd en de wijnen naturel gevinificeerd: met spontane vergisting en zonder te klaren of te filteren. De wijnen worden veelal gerijpt in damigiana’s, kleine glazen vergistingsvaten. De temperatuur wordt niet gereguleerd en in de winter worden de wijnen twee maal gedecanteerd bij dalende maan. Het resultaat zijn frisse wijnen met een hoge smaakintensiteit van diepe fruittonen en een interessante boersheid. Ook maken ze drie pét-nats: wijnen die een natuurlijke tweede vergisting op fles zijn ondergaan zonder dat er extra suiker is toegevoegd. 

Cancelli bianco
trebbiano d’Abruzzo, jonge witte wijn, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Cancelli rosato
montepulciano d’Abruzzo, jonge rode wijn, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Bianco vivace
trebbiano d’Abruzzo, pét-nat, spontane vergisting, tweede natuurlijke vergisting op de fles, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Rosato vivace
montepulciano d’Abruzzo, pét-nat, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Lu Cuntaden
montepulciano d’Abruzzo, jong geoogst, korte maceratie op de schil, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Damigiano bianco
trebbiano d’Abruzzo, witte wijn gerijpt op de schil in damigiana’s, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Damigiano rosso
montepulciano d’Abruzzo, diepe rode wijn gerijpt in damigiana’s, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)