Finca Parera (ES)

Finca Parera
Sant Llorenç d’Hortons,
Penédes, Spanje
http://www.fincaparera.com/

Finca Parera heeft een mooie uitgestrekte wijngaard gelegen in de bergen ten westen van Barcelona op 350 meter hoogte. De vader van Ruben Parera was de eerste boer van dit gebied die biologisch fruit en amandelen verbouwde. Sinds 1999 nam Ruben het stokje over van zijn vader en houdt hij deze kleine, experimentele wijngaard. De ‘internationaal bekende druiven’ zoals cabernet sauvignon, merlot en chardonnay die zijn vader destijds aanplantte, breidde hij uit met lokale ‘vergeten’ druivensoorten. In tegenstelling tot zijn vader maakt Ruben ook wijn van zijn inmiddels biologisch-dynamische druiven. Hij doet dit geheel natuurlijk met gisten die in de wijngaard zijn verzameld en zonder te filteren met middeltjes of een filter, maar met geduld. Ook houdt hij bijen in de wijngaard en groeit er een weelde aan bloemen, kruiden en planten. Naast druiven zijn in deze wijngaard ook pruimen, olijven en amandelen te vinden. De wijnen hebben interessante druivencombinaties van inheemse druivensoorten en de internationaal bekenden.

El Clar
xarel·lo, chardonnay en gewurztraminer, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

El Roig
sumoll, tempranillo, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

El Fosc
sumoll, tempranillo, grenache, syrah, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Faust 2010
25% grenache, 25% tempranillo, 25% cabernet sauvignon, 25% merlot 13%, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Sásso 2013
xarel·lo, 9 maanden gerijpt op acacia hout, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)

Kronos

sumoll, spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard (vin naturel)